NATUURLIJKE ZONNEFILTERS : ZINKOXIDE

NATUURLIJKE ZONNEFILTERS : ZINKOXIDE

 

WAAROM ZOU JE KIEZEN VOOR EEN NATUURLIJKE ZONNEBRANDCRÈME?

 

Het is bijna tijd voor zon, zee en strand. Om zo lang mogelijk van je gezonde natuurlijke huid te genieten, is het belangrijk om je regelmatig in te smeren met een natuurlijke zonbeschermingscrème. Maar wat is natuurlijke zinkoxide zonbescherming precies? En wat zijn de voordelen? Onze Witlof huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit.

Zie voor meer informatie over zonbescherming onze andere blog, How To: Zonverzorging.

 

NATUURLIJKE ZONNEFILTERS: ZINKOXIDE

 

Wij geloven dat natuurlijk om veel redenen beter is. Welke natuurlijke zonnebrandcrème je ook kiest, je weet dat wat je op je huid smeert gezond en schoon is.

Chemische zonnebrand bevat chemische UV filters, waaronder oxybenzone en octinoxate. Dit zijn de meest bekende – maar ook al snel de meest gevaarlijke. Samen met andere chemische UV filters dringen ze diep in de huid door. Sterker nog, deze stoffen zijn zelfs gevonden in het bloed van mensen, tot zelfs een week na het gebruik ervan. Daarnaast bevat kunstmatige zonnebrand vaak ingrediënten zoals siliconen, die de huid kunnen irriteren.

Natuurlijke zonnebrand is beter voor jezelf, maar het helpt ook het milieu! In sommige delen van de wereld is het nu verboden om chemische zonnefilters te gebruiken, omdat deze het koraal in de oceaan aantasten. Natuurlijke zonnefilters zoals zinkoxide zijn onschadelijk voor koraalriffen en overal veilig te gebruiken. Reef-safe noemen we dat ;)

 

WAAROM IS ZINKOXIDE ZONNEBRANDCRÈME BETER?

Natuurlijke zonbescherming bevat geen chemische zonnefilters, maar is gemaakt op basis van de minerale filters zinkoxide of titaniumdioxide, die meestal samen worden gebruikt. Zinkoxide is een zeer goede filter omdat het UV-straling reflecteert en voorkomt dat de straling de huid binnendringt.

Zinkoxide wordt verkregen door verbranding van het mineraal zink, maar ook door thermische ontleding van de componenten zinkhydroxide, zinkcarbonaat en zinknitraat. Het werkt zowel tegen UVA- als UVB-stralen, dus perfect voor optimale bescherming.

 

KAN EEN ZONNEFILTER MET ZINKOXIDE DE HUID IRRITEREN?

Terwijl een standaard zonnebrandcrème met chemische filters vaak uitdrogende minerale oliën en parfums bevat die kunnen reageren met zonlicht en de filters soms zelfs giftig zijn, vormt een natuurlijke zonnebrandcrème met zinkoxide een onschadelijke barrière op de huid. Recente onderzoeken tonen ook aan dat chemische zonnefilters jeuk en eczeem op de huid kunnen veroorzaken, waar een natuurlijk filter in een zonnefilter dat niet doet (NCBI - WWW Error Blocked Diagnostic, 2003).

 

LAAT EEN ZONNEBRANDMIDDEL MET ZINKOXIDE EEN WITTE WAAS ACHTER?

Het is waar dat een natuurlijke filter een witte waas op de huid kan achterlaten. Daarom kiezen veel huidverzorgingsmerken ervoor om nanotechnologie te gebruiken om van het witte effect af te komen. Witlof Skincare lost het op een andere manier op. Er zijn tegenwoordig verschillende technieken ontwikkeld om het witte waas effect op een andere manier tegen te gaan, zonder gebruik te maken van nano-technologie.

 

DE MANIER VAN WITLOF

Witlof Skincare biedt verschillende natuurlijke zonbeschermingsproducten met een hoge UVA- en UVB-beschermingsfactor 30. De producten beschermen de huid niet alleen, maar voeden en verzorgen de huid ook intensief met vitaminen, antioxidanten en bijvoorbeeld hyaluronzuur. Ze zijn 100% natuurlijk, rif-veilig en vrij van nanodeeltjes. Om je zomerse huidroutine compleet te maken. Celebrate your natural beauty!

 

Weet je niet welke producten je nodig hebt? Plan een gratis huidconsult met Caroline

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet geplaatst. Vereisten velden zijn gemarkeerd *

Houd are rekening mee dat reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.