HUIDVERZORGING VOOR MANNEN. NODIG OF OVERBODIG?

HUIDVERZORGING VOOR MANNEN. NODIG OF OVERBODIG?

De huid van mannen wordt vaak over het hoofd gezien als het aankomt op huidverzorging. Toch zijn er steeds meer mannen die huidverzorgingsproducten willen gebruiken en dagelijks een crèmetje smeren, zoals ze het zelf zo mooi kunnen zeggen.

 

Is het écht nodig of een marketingtruc?

Laten we voorop stellen dat de huid vaak in betere conditie komt met een goede verzorgingsroutine. Daarom is het net zo belangrijk voor mannen als voor vrouwen om goed voor hun huid te zorgen, met de juiste gezonde producten. Anders kun je maar beter niets gebruiken.

 

Is de mannenhuid verschillend?

De mannenhuid heeft alleen wel andere behoeften en eigenschappen dan de huid van vrouwen, en daarom is het belangrijk om te weten hoe je de mannenhuid het beste kunt verzorgen. Mannen hebben over het algemeen een dikkere huid en produceren meer talg dan vrouwen. Daarnaast scheren mannen zich dikwijls en is het fijn om daarna iets te gebruiken dat de huid verzorgt en kalmeert. Ook is de mannenhuid net zo gevoelig voor UV-straling (en het ontwikkelen van huidkanker!) als vrouwen, dus een zonnebrandproduct mag ook zeker niet ontbreken.

 

Verzorgingsroutine voor mannen:

Om de mannenhuid optimaal te verzorgen, is het belangrijk om te beginnen met een goede reinigingsroutine. Daarom is het aan te raden om een milde gezichtsreiniger te gebruiken die overtollig talg, vuil en andere onzuiverheden verwijdert, wat kan helpen om onzuiverheden, mee-eters en (de vaak grotere) verstopte poriën te voorkomen.

Naast het reinigen van de huid is hydratatie ook essentieel voor een gezonde mannenhuid, die heeft ook vocht nodig. Kies voor een toner en een hydraterende crème die de huid niet al te vet maakt. Mannen kunnen ook baat hebben bij het gebruik van producten met ingrediënten zoals vitamine C, hyaluronzuur of niacinamide, die de huid kunnen helpen beschermen tegen schade door de zon en veroudering tegengaan.

Vergeet ook niet om een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 te gebruiken om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Tot slot is het belangrijk voor mannen om regelmatig te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur te verbeteren. Scheren is al een vorm van exfoliëren, maar als dat niet wordt gedaan kies je voor een milde peeling en gebruik je deze 1-2 keer per week. Door een goede reinigingsroutine te volgen, de huid goed te hydrateren, regelmatig te exfoliëren en te beschermen tegen de zon, kunnen mannen een gezonde en stralende huid behouden.

 

De beste producten:

Welke producten van Witlof Skincare zijn dan uiteindelijk het beste passend bij een mannenhuid? De ideale routine is:

 

Gratis online huidconsult:

Tot slot, ben je een man en heb je last van eczeem, rosacea, acne of een andere huidconditie die speciale aandacht vraagt? Boek dan een gratis persoonlijk huidconsult en we helpen je graag met een persoonlijke, op maat gemaakte huidverzorgingsroutine.

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet geplaatst. Vereisten velden zijn gemarkeerd *

Houd are rekening mee dat reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.