HOE HYDRATEER JE JE HUID OPTIMAAL. LEER HET HIER!

HOE HYDRATEER JE JE HUID OPTIMAAL. LEER HET HIER!

Wat is het verschil? Droge huid vs. uitgedroogde huid. 

Droge huid, of uitgedroogde huid? Het verschil is niet altijd makkelijk te bepalen. Je huid heeft zowel vocht als vet nodig om in goede conditie te blijven. Een uitgedroogde huid is strak en trekkerig, laat droogtelijntjes zien en kan zelfs gevoelig of rood worden. Een droge huid heeft van nature meer vetten nodig, en uiteraard ook voldoende vocht, om zacht en soepel te blijven.  

 

Lipofiel en hydrofiel:

Gelukkig wordt vet lekker opgenomen, de huid is zoals dat heet ‘lipofiel’. Vocht inbrengend blijft alleen een dubieuze term. De huid is namelijk niet ‘hydrofiel’, wat betekent dat het niet zomaar vocht opneemt. Pas in combinatie met vet kun je vocht als het ware de huid in sluizen.  

 

Hoe zorgt Witlof Skincare voor een optimaal gehydrateerde huid? 

  1. Zorg voor een goed gereinigde, schone huid voordat je begint aan je routine. Dat doe je door het dagelijks gebruiken van de Cleansing Mousse of de Gentle Cleansing Milk, liefst ‘s ochtends en ‘s avonds (lees in ons blog over cleansing waarom).  

  2. Daarna gebruik je eens per week (of zoveel vaker als je prettig vindt en je huid kan hebben) de Smoothing Peel. Deze bevat namelijk Corallina zeewier, dat je huid beter in staat stelt om vocht toe te laten.  

  3. Vervolgens spoel je je huid af en spray je de Balancing Toner rechtstreeks op je gezicht.  

  4. Door vervolgens het Regenerating Oil Serum te gebruiken, worden de bloemenwaters van de Balancing Toner er lekker door je huid opgenomen en vast gehouden. De olie masseer je in en je zult voelen dat het natte vocht op je huid makkelijk intrekt.  

  5. Tot slot eindig je met een van onze crèmes (Nourishing Facial Cream of Rich Facial Cream), waar we hyaluronzuur aan hebben toegevoegd. Een gram hyaluronzuur kan tot 6 kilo water vasthouden, dus je snapt waarom dit stofje zo lekker werkt op de huidvochtigheid. 

 

Andere factoren die je huidvochtigheid beïnvloeden:

Tot slot is het natuurlijk een ‘no-brainer’ dat voldoende water drinken erg belangrijk is om je huidvochtigheid van binnenuit op peil te houden. En gaat de verwarming aan? Zet er dan bakjes water op om de luchtvochtigheid te verhogen. Of de airco? Hydrateer dan extra. Want een droge lucht zorgt ook voor een uitgedroogde huid en willen we niet allemaal het liefste babybillenzachte huidjes? 

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet geplaatst. Vereisten velden zijn gemarkeerd *

Houd are rekening mee dat reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.