De tienerhuid – do’s en don’ts

De tienerhuid – do’s en don’ts

De behoeften van een jonge huid:

De laatste tijd, met de opkomst van TikTok en bijbehorende ‘get ready with me’ filmpjes, heeft huidverzorging een enorme populariteit gewonnen onder met name jonge meisjes. 

 

De aantrekkingskracht van celebrity’s met een glanzende, gladde huid en de routines om jezelf lekker te verzorgen en te verwennen is groot. Maar, helaas zijn de meeste merken niet geschikt om op een jonge, gezonde huid te gebruiken en wordt de huid daarmee veel te vroeg al negatief beïnvloedt. 

 

Dat is natuurlijk ontzettend jammer, omdat een jonge huid nog precies doet wat het moet doen en van nature op de top van haar conditie is; zacht, glad, gehydrateerd en stralend. Nog het dichtste bij het letterlijke babyhuidje. Daar wil je geen troep op smeren. Sterker nog, het is dan echt een kwestie van ‘Less is more’. 

 

 

Welke producten zijn geschikt en welke niet? 

De producten van Witlof Skincare die geschikt zijn voor een jonge huid zijn de Cleansing Mousse (om de huid schoon te houden), de Balancing Toner (onmisbaar voor de juiste pH-waarde) en het Regenerating Oil Serum (om de talgproductie te balanceren). Een no-go voor de jonge huid is de Smoothing Peel, want celvernieuwing stimuleren is absoluut nog niet nodig. Ook het gebruik van retinol of andere soorten Vitamine A is om dezelfde reden af te raden. Dit kan de huid onnodig irriteren. 

 

 

Oh jee, toch acne? 

Anders wordt het als de hormonen beginnen te werken. De talgproductie gaat veranderen en de razende hormonen kunnen zorgen voor ontstekingen in de huid die leiden tot jeugdpuistjes of zelfs acne. Ruim een op de drie tieners krijgt er last van, wat kun je dan het beste doen? 

 

Allereerst: niet aankomen! Vieze vingers en knijpen maken de ontstekingen erger die op hun beurt weer kunnen leiden tot blijvende littekens. Vervolgens is het belangrijk om de huid goed schoon te houden, maar niet te ontdoen van alle huideigen vetten (zoals heftige zepen en producten als Clearasil doen). Dat stimuleert juist weer de aanmaak van talg door de huid. Dat schoonhouden doe je met een grondige maar tegelijkertijd milde reiniger, zoals de Cleansing Mousse. Het gebruik van een toner is essentieel. De Balancing Toner houdt de pH-waarde van de huid op het juiste niveau en de toegevoegde appelciderazijn werkt ontstekingsremmend en kalmerend. Verder is het belangrijk om eens per week een exfoliant gebruiken in de vorm van de Smoothing Peel, om verstoppingen te voorkomen. En tot slot verzorgen met het Regenerating Oil Serum. Olie? Ja, olie! Want ‘oil cuts oil’, oftewel de eigen talgproductie kalmeert bij het gebruik van (de juiste) olie.  

 

In elk geval natuurlijk om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen Tenslotte, heb je een tienerzoon of -dochter die heel graag lekker smeert en daar al vroeg mee wil beginnen? Zorg er dan in elk geval voor dat de producten 100% natuurlijk zijn zodat de huid niet uit balans wordt gehaald of al vroegtijdig gaat verouderen. Dan is het lekker smeren: get ready with me! 

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet geplaatst. Vereisten velden zijn gemarkeerd *

Houd are rekening mee dat reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.