WAAROM HEBBEN WE DE HYDRATING CALMING LOTION ONTWIKKELD?

WAAROM HEBBEN WE DE HYDRATING CALMING LOTION ONTWIKKELD?

Waarom hebben we de Hydrating Calming Lotion ontwikkeld?  

Mede-oprichter van Witlof Skincare Caroline heeft een salon en winkel gehad met uitsluitend natuurlijke huidverzorgingsproducten. Ze had regelmatig klanten met een uitdagende huidconditie, rosacea of acne bijvoorbeeld. Op het moment dat ze een olievrij, kalmerend en ontstekingsremmend product wilde adviseren, was dat er niet. Daarom heeft ze het zelf ontwikkeld met Witlof Skincare!


Ons nieuwste product, de Hydrating Calming Lotion, is multi-functioneel, waardoor we voor de naam ook niet konden kiezen tussen Hydrating en Calming. Dus is het allebei geworden! Het is de perfecte verkoelende, kalmerende en olievrije verzorging voor mensen met rosacea, acne of ​​een ontstoken huid. Daarnaast geeft het elk type huid extra hydratatie door het sap van Aloe Vera en hyaluronzuur. 

 

Crèmes:

Crèmes zijn het meestgebruikte huidverzorgingsproduct, of je nu wel of niet reinigt of een serum gebruikt, een crème staat bij bijna iedereen in de badkamer. Niet zonder reden, met de juiste (natuurlijke) vetten houd je je huid glad en soepel, beschermd en kun je zelfs huidverourdering vertragen. 

 

Wanneer geen crème?  

Toch is niet elke huid blij met een crème. Neem nou een huid met rosacea. Dit is een ontstekingsreactie in de huid (lees hier het blog over rosacea) die vaak opvlamt op het moment dat je er vet of olie op smeert. Dan is een crème waar altijd iets van vet in zit (anders is het geen crème) niet zo lekker om te smeren, helemaal niet als deze heel rijk is. Ook in het geval van acne is een crème niet altijd geschikt, omdat dat de poriën sneller kan verstoppen en daarmee de acne kan verergeren (een olie is dan meer op z’n plek, lees hier alles over de beste producten bij acne). 

 

Alternatief voor crème, de Hydrating Calming Lotion:

Maar wat dan? Op het moment dat ik een klant adviseerde om geen of niet teveel vetten te gebruiken, ontbrak er in onze range van Witlof Skincare een goed product om een crème te vervangen. Wat kun je als alternatief smeren om toch je huid te hydrateren, beschermen en verzorgen? 

Dat is de reden waarom we onze Hydrating Calming Lotion ontwikkeld hebben. Dit is een lotion, zonder vet of olie, op basis van het sterk hydraterende en herstellende sap van de aloe vera plant (lees hier alles over de voordelen van aloe vera). Ook zitten er kalmerende plantenextracten in en niacinamide, om de huid te herstellen.

  

Multi-functioneel:

Het is niet voor niets dat we deze lotion zelfs twee namen hebben gegeven; hydrating and calming. Omdat het ook beide even goed doet konden we niet kiezen. Zowel sterk hydraterend als kalmerend is de Hydrating Calming Lotion geschikt voor een huid die vet niet goed verdraagt en perfect voor een droge of uitgedroogde huid door aloe vera en hyaluronzuur. Vocht in de huid wordt aangevuld en dat is voor elk huidtype goed. Zo houd je je huid sterk gehydrateerd en de vocht-vetbalans optimaal, zodat je huid er glad, zacht, stralend en gezond uitziet. Dus welk huidtype je ook hebt, dit product is een waardevolle aanvulling op elke routine. 

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet geplaatst. Vereisten velden zijn gemarkeerd *

Houd are rekening mee dat reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.